Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΕΣ


Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές μεταθέσεις των Αξιωματικών και δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι λεγόμενες εσωτερικές μεταθέσεις (εντός διευθύνσεων), δεν θα περιβάλλονται από το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που θα θωρακίζει την αντικειμενικότητα τους.
Θεωρούμε πως θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να πάψει η Αστυνομία να αποτελεί χώρο ανάπτυξης πελατειακών δεσμών κάθε είδους.
Η ΠΟΑΞΙΑ οφείλει να καταθέσει προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση για την θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων (συλλογή μορίων κλπ), σε διαφορετική περίπτωση πάντα θα διαμαρτυρόμαστε για μεταθέσεις που δεν έγιναν όπως θα έπρεπε να γίνουν.
Προς την κατεύθυνση αυτή,  το μέλος μας, Ιωάννης ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, κατέθεσε χθες στο ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ πρόταση για την σύσταση επιτροπής με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας με σκοπό την διαμόρφωση αντικειμενικού συστήματος μεταθέσεων.
Παράλληλα επανερχόμαστε στην ανάγκη θέσπισης κινήτρων (ειδικό επίδομα, δικαίωμα επιλογής υπηρεσίας μετά τριετή παραμονή)  στους Διοικητές καίριων Αστυνομικών υπηρεσιών.
Μέχρι την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, πάγια θέση μας είναι, πάντοτε οι όποιες μετακινήσεις, να είναι κάτω από το ευρύ πρίσμα της  λογικής, του ανθρωπισμού και του υπηρεσιακού συμφέροντος.
Ας αναρωτηθούμε, αλήθεια πόσα χρόνια θα είναι διοικητής στο ίδιο Α.Τ. ένας αξιωματικός χωρίς να το επιθυμεί ;
Μήπως κάποιοι βολεύονται στο να μην υπάρχει ένα σύστημα αντικειμενικό, ακόμα και συνδικαλιστές ώστε αυτοί να ανάγονται σε παράγοντες που υπόσχονται μεταθέσεις ;
Οι συνάδελφοί εκφράζονται από αυτό ;
Η ΝΕΣΠΑΑ πιστή στις ιδέες και στις αρχές της, αγωνίζεται για να αλλάξουν οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές στην Ελληνική Αστυνομία, θέλει στο πλευρό της συναδέλφους  και όχι πελάτες και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να παρέμβει ως συνδικαλιστική παράταξη σε μεταθέσεις - τοποθετήσεις, παρά μόνο όταν διαπιστώνονται αδικίες.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας και του κάθε συναδέλφου, ανεξάρτητα από βαθμούς και πολιτικά πιστεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου