Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μπορούμε να κάνουμε την υπηρεσιακή μας ζωή καλύτερη;


Η συνεχιζόμενη μακροχρόνια παραμονή της πατρίδας μας στο μνημονιακό καθεστώς, έχει διαμορφώσει ένα ευρύτερο περιβάλλον καταπίεσης στις ζωές όλων μας και οι συνέπειες αυτής -της καταπίεσης- αντανακλώνται άμεσα στην καθημερινότητα μας. 
Σε υπηρεσιακό επίπεδο όσοι από εμάς ασκούμε καθήκοντα προϊσταμένου, προσλαμβάνουμε πολλαπλάσια την πίεση σε σχέση με το παρελθόν και δυστυχώς   – ίσως άθελα μας - την διοχετεύουμε στους υφιστάμενους μας, αναπαράγοντας το κακό.
Ως υφιστάμενοι, επιθυμούμε από τους προϊσταμένους μας κατανόηση στα προβλήματα μας, σεβασμό σε εμάς και στα δικαιώματα μας, γιατί πέρα από Αστυνομικοί, είμαστε άνθρωποι, με προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, που όσο και αν θέλουμε να τα αφήνουμε έξω από την υπηρεσία μας, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. 
Αυτονόητο είναι, πως όποια συμπεριφορά επιθυμούμε να έχουμε από τους άλλους, την ίδια  πρέπει και να επιδεικνύουμε και εμείς απέναντί στους άλλους.
Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας.
Πιστεύουμε πως με τον προσωπικό μας αγώνα, αλλά και με την συλλογική δράση για την προάσπιση των θεσμικών και οικονομικών μας αιτημάτων, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας, υπηρεσιακή και μη.    


ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου